Началото на 2019 –та година бе повече от интересно за Мега Принт. През месец януари рекламната агенция реализира един от най-атрактивните проекти за фигури изработени от стиропор правени от нас досега. Става въпрос за 3D обемна тенис топка с диаметър 1.50 метра. Поръчител на обемната тенис топка от стиропор бе хотел Маринела – град София. Защо точно сега бе нужна толкова голяма тенис топка и то стиропор навярно вече се и досетихте. В началото на 2019-та година в София се провежда едно от най-значимите спортни събития за България, а именно тенис турнира Sofia Open. Повече за идеята свързана с голямата тенис топка ще разберете в следващите редове.

В началото на 2019-та година Мега Принт получи запитване за изработката на тенис топка от стиропор в доста големи размери. Интересът бе от страна на хотел Маринела – София. Идеята им бе да бъде изработена 3D реална топка в големи размери от лек материал, какъвто е стиропора. Тенис топката трябваше да е с диаметър 1.50 метра, да бъде боядисана в зелен цвят, изглеждаща досущ като тенис-топките с които играят тенисистите. Топката трябваше да се позиционира във фоайето на хотела. Идеята бе, върху нея да се подписват тенисисти, известни личности и гости на хотела. За нас от Мега Принт идеята за изработка на подобна тенис топка бе едно много голямо предизвикателство.

Сега малко и за самата изработка на тенис топката. Топката бе изработена изцяло от стиропор. За да се постигне перфектна кръгла форма имаше доста довършителна работа по изглаждането на топката. Това изглаждане се постигна чрез шкурене със специални аксесоари за обработка на стиропор, както и други довършителни процеси. След като бе завършена работата по стиропора се нанесе и боята върху топката. Тук трябваше да се придържаме отново към оригиналната визия на топката с белите ивици по нея. Последният процес на работа по топката бе нейното брандиране. Стиропорената топка трябваше да се брандира с три лога на спонсорите, по желание на поръчителя. Обемната тенис топка от стиропор трябваше да има и поставка за да стои свободно неподвижна във фоайето на хотела и да бъде подписвана от гостите му.

Така Мега Принт започна новата година с нов интересн проект за реализирането на фигура от стиропор в обемни размери по заявка и идея на клиента. В този случай обемната фигура бе 3D тенис топка с диаметър 1.50 метра, боядисана в зелено, брандирана върху нейната повърхност. Идеята за стиропорената тенис топка бе свързана с провеждащият се в София тенис турнир Sofia Open 2019. Тенис топката трябваше да служи, като атракция за всички гости на хотел Маринела, като идеята на поръчителите бе върху нея да се поставят подписите на гости, тенисисти и известни личности. Очаквайте скоро още много интересни реализирани проекти от стиропор в обемни размери дело на Мега Принт.